I grunden är jag utbildad musiker, bildkonstnär och dokumentärfilmare. Sedan 1996 har jag varit verksam inom film- och mediabranschen. Under mina år har jag hunnit producera en del filmer, både dokumentära och fiktiva. Jag har senare insett vikten och fördelen av att ha provat olika inriktningar inom konst. Film har därför inspirerat mig för dess natur att den är ett mötesplats för alla konstspråk.

Det primära och mest väsentliga för mig har alltid varit ”den viktiga historien”. Att gestalta det som berör själen, även om det inte direkt är en översättning av ens liv, så ger det ofta kraften och viljan att strida till sanningensände.

Jag anser att det är svårt att leva i en oskildrad värld. Att övervinna rädslan för döden, är för mig ett steg närmare förståelsen för kärleken, hoppet och livets mening. Död och kärlek är därför ett återkommande tema i mina filmhandlingar.

Namn:
DARYA ALLAF, 1972.

Sysselsättning:
Filmregissör, Videograf, Fotograf, Filmklippare, Filmlärare.

Utbildning:
Biskops-Arnö Dokumentärfilm, Gotlands Konstskola, Gotlands Högskola, Rovaniemi Universitet…

Favoritregissörer:
Krzysztof Kieslowski, Julio Medem, Pedro Almodóvar, Theo Angelopoulos, Paolo Sorrentino, Marc Caro & Jean Pierre Jeunet, Jim Jarmusch, Andrej Tarkovskij…

Favorittema:
Drama, Dokumentär.

Favoritsemestermål:
Sydeuropa, Central Amerika.

Mitt motto:
“Det är svårt att leva i en oskildrad värld”…
Krzysztof Kieślowski

Vi är medlem på Svenska Fotografers Förbund och följer deras rekommendationer

© Nostalgia Productions